Επιλέξτε ΤΩΡΑ να είσαστε ανεξάρτητοι από την γνώμη των άλλων είτε είναι καλή είτε κακή!!

 …και η Ελευθερία είναι επιλογή !!

Θα μου πείτε τώρα τι λέω….Ελεύθεροι δεν είμαστε?? Εξαρτάται πως ορίζουμε την ελευθερία , και επιχειρηματολογώ ευθύς αμέσως :

Πόσες επιλογές κάνουμε καθημερινά έχοντας απόλυτη ελευθερία, έχοντας ανοιχτό μυαλό και καμία προσκόλληση? Πόσα πράγματα κάνουμε επειδή πρέπει ή επειδή θα μας κριτικάρουν αν δεν τα κάνουμε ? Πόσα πράγματα κάνουμε τα οποία μας κάνουν χαρούμενους??

Είμαι σίγουρη ότι η πρώτη σκέψη σας θα είναι …ε …καλά…και τι πρέπει να κάνω να τους γράψω όλους και να κάνω ότι γουστάρω, να αφήσω τα παιδιά μου νηστικά και να γυρίζω να πίνω καφέδες?? Η απάντηση είναι όχι  , δεν εννοώ αυτό διότι το να φροντίσουμε την οικογένεια μας  σαν γυναίκες είναι κάτι που έρχεται από μέσα μας, εννοώ να μην κάνουμε κάτι έχοντας στόχο την έγκριση του άλλου ή έχοντας στο μυαλό μας ότι αν δε το κάνουμε θα μας κριτικάρουν,  κατ εμέ  αυτό είναι καταπίεση !

Θα μοιραστώ μαζί σας μια φράση που έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο του Dr Wayne Dyer και κατά τη γνώμη μου συμβολίζει την ελευθερία « Να είσαι ανεξάρτητος από την γνώμη του άλλου είτε είναι κακή είτε καλή» . Τέλειο???

Είμαι δηλαδή ανεξάρτητος από το αν ο άλλος

α. μας συμπαθεί ή δε μας συμπαθεί

β. μας κριτικάρει ή μας κοπλιμεντάρει

γ.  πιστεύει ότι είμαστε καλοί στη δουλειά μας ή όχι

δ. διαφωνεί ή συμφωνεί με τα πιστεύω μας

ε. ακόμα και αν μας προσβάλει εμείς να μείνουμε ατάραχοι διότι πολύ απλά είμαστε ανεξάρτητοι και ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε !!

Καλό ε? Γίνεται?? Όλα Γίνονται!!!

Είμαστε ανεξάρτητοι σήμερα κιόλας

  1. Δεχόμαστε ότι όλοι έχουν μια άποψη για κάτι και δε χρειάζεται να συμφωνούμε και σκέφτομαστε « Θέλω να έχω δίκιο ή να είμαι χαρούμενος??»

  2. Μα αν ο άλλος συμφωνήσει μαζί μας αυτό μας κάνει καλύτερους άνθρωπους?? Μπα δε νομίζω…

  3. Αρνούμαι να διαφωνήσω ! Για να γίνει καυγάς θέλει δύο πλευρές αν η μία δεν είναι διατεθειμένη να διαφωνήσει τότε δεν υπάρχει διαφωνία! Απλό ε?

  4. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και δεν έχουμε την ανάγκη να μας πει κάποιος άλλος ποιοι είμαστε ! Αν πάλι έχει την καλοσύνη να μας δώσει υπέροχες εισηγήσεις για τον χαρακτήρα μας θα τον ευχαριστήσουμε θερμά και θα του πούμε ότι θα το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις προτάσεις αλλαγής που μας προτείνει! 😉

  5. Αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με καλοσύνη ! Βλέπουμε μέσα από αυτό που δείχνουν και κατανοούμε ότι όταν μας εκτοξεύουν  βέλη είναι επειδή δεν αισθάνονται καλά οι ίδιοι! Μα τι να κάνουμε ??? Να γίνουμε όλοι κοινωνικοί λειτουργοί ?? Όποιος έχει προβλήματα να πάει να τα λύσει εμείς τι του φταίμε?? Για να έρθει η αλλαγή στη κοινωνία μας όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία,  η καλοσύνη φέρνει καλοσύνη και η κακία φέρνει κακία ! Ότι δίνετε παίρνεται επιλέξτε λοιπόν τι θα δώσετε!!

  6. Συγχωρήστε τους άλλους και τον εαυτό σας!  Shit Happens που λένε , συγχωρήστε τον άλλο δε πειράζει, το μίσος αυτό που τρέφεται τρώει και χαλάει μόνο ΕΣΑΣ και κανένα άλλο!!! (Το ξέρατε ότι όταν κρατάτε κακία μπορεί να σας προκαλέσει μέχρι και εντερικά προβλήματα??) Συγχωρήστε και τον εαυτό σας διότι και μεις θα την κάνουμε τη πατάτα μας αλλά εντάξει ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!

  7. Κάντε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για μια ακόμα φορά και αλλάξτε εσείς!!! Σταματήστε να κριτικάρεται εσείς πρώτοι ! Κάντε μια συμφωνία με τους κοντινούς σας ανθρώπους ότι  δεν θα ξανακριτικάρεται κανένα! Μεγάλο θέμα ανοίγω τώρα για τη γυναικεία φύση αλλά βρε κορίτσια ας σταματήσουμε να αλληλοθαβόμαστε ας σταματήσουμε την κριτική η μία στην άλλη ας σεβαστούμε τη κάθε μανούλα και την επιλογή της  διότι μόνο με την αγάπη θα κάνουμε τον κόσμο τον δικό μας και των παιδιών μας καλύτερο!!!

« ….Αν οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο καταλάβαιναν τουλάχιστον ότι δε καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, τότε θα καταλάβαιναν καλύτερα ο ένας τον άλλο παρά όταν, καταλαβαίνοντας ο ένας τον άλλο, δεν καταλαβαίνουν καν ότι δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο»   Γκούσταβ Ισχέιζερ

Περιμένω τα σχόλια σας με χαρά και μη ξεχνάτε Υπάρχει Αγάπη υπήρχε από ΠΑΝΤΑ!!!

Με αγάπη και φως

Εύη

9 thoughts on “Επιλέξτε ΤΩΡΑ να είσαστε ανεξάρτητοι από την γνώμη των άλλων είτε είναι καλή είτε κακή!!

  1. Pingback: Επιλέξτε ΤΩΡΑ να είσαστε ανεξάρτητοι από την γνώμη των άλλων είτε είναι καλή είτε κακή!! « SuperMomRocks

  2. Pingback: Πως να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι… Οδηγος για μαμαδες και οχι μονο! Πως να λυσετε διαφωνιες και να σταματησετε την “μιρλα” « SuperMo

  3. polu wraiooo !!!!!!!makari oloi na to evlepan etsi kai na pane na lusoun ta provlhmata tous se kanena psuxologo gt tosoi kakia den antexete!!!!

  4. Pingback: Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1) « SuperMomRocks

  5. Pingback: Οδηγιες για να γινεις ο τελειος πατερας! Ολα ειναι θεματα επιλογων! « SuperMomRocks

Leave a comment