Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 2)

 Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 2)

Για το πρώτο μέρος πατήστε ΕΔΩ

Mία τέλεια ιδέα όπου συναντιέται όλη η οικογένεια και λύνει με δημοκρατικό τρόπο τις διαφωνίες της!! Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να έχει δύο παραλλαγές ένα Couples Meeting αποκλειστικά και μόνο για το ζευγάρι και ένα  Family Meeting  για όλη την οικογένεια! Θα μιλήσω σήμερα αποκλειστικά για ζευγάρια!!

                                                                   Οδηγίες

Οι συναντήσεις πρέπει να είναι :

 1. Εβδομαδιαίες

 2. Μικρές σε διάρκεια (20-30 λεπτά)

 3. Με κάποιον επικεφαλή

 4. Με Ατζέντα

 5. Με Γραμματεία

 6. Με όχι υποχρεωτική συμμετοχή

Πρέπει να είναι εβδομαδιαίες διότι κάθε εβδομάδα (ειδικά με τα παιδιά) προκύπτουν θέματα και αν δε συζητηθούν για να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή τότε γίνετε μπάχαλο. Μικρές σε διάρκεια διότι είμαι σίγουρη ότι έτσι θα τον δελεάσετε καλύτερα και για αυτό θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένο!!

Πάντα είναι καλό να υπάρχει κάποιος επικεφαλής για να οργανώνει την κατάσταση που θα περιγράψω παρακάτω!

Καλό θα ήταν να πάρετε ένα μεγάλο τετράδιο το οποίο θα γράφετε τα πρακτικά και θα αναλαμβάνει κάποιος να κάνει τη γραμματεία.

Η μη υποχρεωτική συμμετοχή είναι πραγματικά το πιο έξυπνο κομμάτι διότι μπορεί κάποιος να μη συμμετέχει αλλά θα πρέπει να συμμορφωθεί στις αποφάσεις που θα παρθούν ερήμην του ! 😉

Τι θα συμπεριλαμβάνει η Ατζέντα της συνάντησης?

 1. Καλά λόγια – Ξεκινήστε με κάτι θετικό!! Πείτε πάντα κάτι καλό και ενθαρρυντικό για τον άλλο , κάτι που σας έκανε να χαρείτε που έκανε εκείνη την εβδομάδα ή για το πόσο καλός και συνεργάσιμος ήταν όταν τον χρειαζόσασταν, πόσο πολύ τον εκτιμάτε και τον αγαπάτε!

 2. Παλιές υποθέσεις – Αν αυτό γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια θα έχετε κάποιες παλιές αποφάσεις τις οποίες έχετε πάρει και πρέπει να τσεκάρεται αν δούλεψαν ή όχι για να αναθεωρήσετε κάποια γραμμή που ακολουθήσατε.

 3. Καινούριες υποθέσεις – Οι καινούριες υποθέσεις σας μπορεί να είναι διάφορες:

α) Με τον άντρα μου συνήθως συζητάμε σχετικά με το ποια τακτική θα ακολουθούμε με το παιδί και επειδή τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς με τα μικρά μας πρέπει να το συζητάμε εβδομαδιαίως , πόσο χρόνο θα ξοδεύει μαζί του, πότε είναι μέρα της οικογένειας, πότε θα μπαίνει για ύπνο, τι θα πρέπει να τρώει και πότε, μέσες άκρες ότι αφορά το παιδί  ακόμα και αν πρέπει να του πάρουμε κάτι που χρειάζεται .

β)Άλλο θέμα είναι πώς να μειώσουμε τα έξοδα μας και ποιά τακτική ακολουθούμε πως και που θα ξοδεύουμε, τι εβδομαδιαίο προϋπολογισμό έχουμε και τέτοια.

γ)Συζητάμε επίσης ότι έχει προκύψει εκείνη την εβδομάδα που χρειάζεται να το μοιραστούμε.

δ) Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι μπορείτε μέσω του meeting να διορθώσετε και συμπεριφορές! Θυμάμαι μια φορά που είχαμε βγει έξω με τον άντρα μου και όλη η φροντίδα του μικρού σε εκείνη τη βόλτα ήταν εξολοκλήρου πάνω μου , επειδή λοιπόν ήταν από τις πρώτες βόλτες που κάναμε με το μικράκι μας θεώρησα ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί αμέσως!!ΔΕΝ γκρίνιαξα , ΔΕΝ τον έκραξα αλλά πολύ απλά το έβαλα θέμα στο εβδομαδιαίο μας meeting και το κουβεντιάσαμε ήρεμα και ωραία και εκ τότε αποφασίζουμε από κοινού πως θα χειριστούμε το θέμα του παιδιού στη κάθε μας έξοδο!

 1. Εβδομαδιαίο πρόγραμμα – Ο σύζυγος είχε το κακό χούι να μου λέει τελευταία στιγμή τι σκοπεύει να κάνει  στο σαββατοκύριακο κτλπ. Εγώ εκτός του ότι εκνευριζόμουνα υπερβολικά που δε με ενημέρωνε κατέληγα να κάθομαι στο σπίτι μόνη μου και να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!! Από τότε λοιπόν αποφασίσαμε να βάλουμε ένα ημερολόγιο στο τοίχο και να γράφουμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε να μπορούμε και οι δύο να περάσουμε καλά! Έτσι θα ξέρετε τι έχετε να κάνετε μόνοι σας αλλά και θα οργανώνεται το χρόνο σας μαζί!

 2.  Δουλειές – Στο ημερολόγιο επίσης μπορείτε να γράφετε και τις δουλειές που θα κάνει ο κάθε ένας , εσωτερικές και εξωτερικές. Έτσι θα ξέρετε ποιανού μέρα είναι να πλύνει πιάτα,  να βγάλει σκουπίδια ,να πληρώσει κανά λογαριασμό κτλπ

 3. Ώρα για παιχνίδι – Παρόλο που αυτό είναι περισσότερο για το family meeting με τα παιδιά, μου αρέσει πολύ να κλείνουμε με ένα παιχνιδάκι μερικών λεπτών με τον άντρα μου έτσι για να παίξουμε σαν τα χαζά. Θα μπορούσε να ήταν ερωτηματολόγιο σχετικά με τις δουλειές σας, ή μερικές ερωτήσεις για το πόσο καλά ξέρουμε ο ένας τον άλλο ή ότι άλλο σκεφτείτε !!! O άντρας μου το περιμένει πως και πως χι χι χι !

Βασικές αρχές του Meeting 

Για να μπορέσετε να κάνετε ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό meeting χρειάζεται απαραιτήτως να έχετε τις βασικές αρχές στο νου σας και να τις εξηγήσετε και στην οικογένεια!

 1. Όλοι μιλάνε με σειρά – Μπορείτε να έχετε και μια μπάλα που όποιος την κρατάει δικαιούται να μιλήσει  για να μη γίνετε ο κακός χαμός .

 2. Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία – Ποτέ μην αποφασίζεται κάτι χωρίς να ήσαστε όλοι σύμφωνοι με χαρά διότι αργότερα πολύ απλά θα το χτυπήσετε στον άλλο ή και το αντίστροφο ! Η ομοφωνία λύνει πολλές παρεξηγήσεις και σας γλυτώνει από τσακωμούς αργότερα!

 3. Μην είστε προκατειλημμένοι – Για να παρθεί μια απόφαση θα πρέπει να μπουν όλες οι απόψεις στο τραπέζι και συζητηθούν , αν όμως είσαστε προκατειλημμένοι από την αρχή να μη συμφωνήσετε ή έχετε πάρει την απόφαση σας και δεν έχετε διάθεση να την αλλάξετε τότε δεν τηρείτε μια βασική αρχή του meeting! Ακούστε τι έχει να σας πει ο άλλος ανοίξτε το μυαλό σας σε αυτό που προτείνει σα λύση μην αποκλείετε τίποτα ! «Να έχετε ανοιχτό μυαλό σε όλα και καμία προσκόλληση» . Διότι όπως έχουμε ξαναπεί και σε πιο παλιά μου άρθρα η αλλαγή έρχεται από εμάς τους ίδιους πρώτα και μετά εξαπλώνεται!!!!

Πως σας φάνηκε?? Θέλετε να το δοκιμάσετε?? Μοιραστείτε μαζί μας πως πήγε το πρώτο σας Family meeting για να ενθαρρύνουμε και άλλους να κάνουν την καθημερινότητα τους καλύτερη!!!!

Σας Φιλώ ,

Εύη

Advertisements

4 thoughts on “Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 2)

 1. Pingback: Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1) | evitaboheme

 2. Pingback: Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1) « SuperMomRocks

 3. Πολυ τυπικα ολα αυτα.Μου θυμιζουν οργανβση εταιρειας.Δεν ξερω αλλα μου φαινονται καπως περιεργα ολα τα παραπανω και δε νομιζω πως ταιριαζουν στην ιδιοσυγκρασια μου ουτε και του αντρα μου ομως.ΙΣως επειδη ειναι πρωτογνωρα.Δεν ξερω…Ισως καποια στιγμη κανω ΚΑΤΙ απο ολα αυτα για να δω αρχικα πως θα ανταποκριθει και βλεπουμε…Ευχαριστουμς παντως για τις συμβουλες.

 4. Συμφωνω απολυτα! Ειναι οντως τυπικα και υπερβολικα οργανωμενα και ισως καποιες φορες να μην ειναι τοσο εφικτο να γινουν ! ΑΛΛΑ απλα ειναι ενας νεος, διαφορετικος τροπος για καλυτερη επικοινωνια !! Εγω το δοκιμασα και οφειλω να ομολογησω οτι πετυχε και ο αντρας μου πλεον , το ζηταει απο μονος του!
  Βεβαια δεν ειναι ολοι για ολα …οποτε διαλεγεις αυτα που σου ταιριαζουν και τα προσαρμοζεις στη σχεση σου !! Πιστευω πραγματικα οτι ειναι τελεια ιδεα!!!! Δοκιμασε το !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s