Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1)

      Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1)

Μας βομβαρδίζουν συνεχώς με αρνητικά νέα και αναπόφευκτα μας κλονίζουν την καθημερινότητα μας ! Δημιουργούνται εντάσεις, καυγάδες και πολύ αρνητική ενέργεια στο σπίτι!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ????? ή θα βάλετε μπόλικη θετική ενέργεια στο σπίτι σας ?? Η επιλογή είναι δική σας όπως πάντα!!!!

Ένα από τα πολλά εύστοχα που έχει πει ο αντρούλης μου είναι «Αν δεν είσαι μέρος της λύσης είσαι μέρος του προβλήματος» και όσο και αν μου άναβε τα λαμπάκια μου κάθε φορά που μου το έλεγε οφείλω να ομολογήσω ότι με ώθησε κάθε φορά που ήθελα κάτι να αλλάξουμε σαν ζευγάρι να πηγαίνω με slideshow – powerpoint ,σημειώσεις , φωτοτυπίες και να κάνω μια μινι παρουσίαση του προβλήματος και προτάσεις για βελτίωση (καλά ντάξει υπερβάλω λίγο )!! Έτσι  ανακάλυψα τρόπους να βελτιωθούμε σα ζευγάρι και  να συνεννοηθούμε, όσο μπορούμε αφού θα συμφωνήσουμε όλοι ότι πράγματι είμαστε από ΑΛΛΟ πλανήτη !

Καταρχήν ας απαριθμήσουμε μερικά πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αποχωριστείτε από την καθημερινότητα σας  διότι πραγματικά ΔΕΝ βοηθάνε σε τίποτα:

 1. Γκρίνια – Ξεχάστε το!! ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβει τίποτα με τη γκρίνια απλά ΤΙΠΟΤΑ!!!

 2. Κτητικότητα – Μα πραγματικά πιστεύετε ότι με το να κάνετε υστερικά επεισόδια δε θα κοιτάξει άλλη γυναίκα ??

 3. Κριτική – Για τους άλλους και για τον ίδιο , δεν έχει καμία ουσία τον να του σπάτε τα νεύρα από το τι ρούχα θα φορέσει μέχρι πώς να χειριστεί μία κατάσταση που τον αφορά.

 4. Τίποτα να μη σας ικανοποιεί – Άκρως εκνευριστικό από τη στιγμή που κάνει εμφανείς προσπάθειες.

 5. Ανασφάλεια – Ουκ ολίγες φορές μπορεί να γίνει η αιτία τσακωμών.

Ξέρω τώρα θα μου πείτε μα καλά εμείς όλο να αλλάζουμε, να προσέχουμε, να γινόμαστε καλύτερες και αυτοί?? Τίποτα?? Μια ζωή εμείς είμαστε οι ριγμένες της υπόθεσης και μια ζωή προσπαθούμε ! Δε θα διαφωνήσω ΕΙΜΑΣΤΕ!! Αλλά επίσης είμαστε και ιδιαίτερα πολύπλοκα όντα που ούτε και μεις οι ίδιες δε καταλαβαίνουμε! Συμπέρασμα ….Αν δεν είμαστε μέρος της λύσης…..και πάμε ολοταχώς να δούμε πια θα μπορούσε να είναι η λύση!

Το προηγούμενο Καλοκαίρι είχα διαβάσει καμιά 100αρια βιβλία ως αργόσχολη εγκυμονούσα και ανάμεσα σε αυτά ήταν το «Honey I wrecked the kids», ένα βιβλίο το οποίο μιλούσε για την ανατροφή των παιδιών (για την οποία θα αναφερθώ σε επόμενο μου άρθρο) και στο τέλος πρότεινε κάτι καταπληκτικό : Family meeting  Για το δευτερο μερος και για να βρείτε οδηγίες πατήστε ΕΔΩ !!

Πριν όμως διαβάσετε τις οδηγίες του Meeting σας προτείνω δραστικές αλλαγές για καλύτερη σχέση με τον/την σύντροφο σας !!

 1. Κάντε πολύ χώρο για τον άλλο, σεβαστείτε τις διαφορές που έχετε και τις διαφορετικές προτιμήσεις . Είναι πολύ σημαντικό να αντιλήφθητε ότι είμαστε διαφορετικοί και ΔΕΝ είναι κακό, είμαι σίγουρη ότι κάποιες από αυτές τις διαφορές σας ερωτευτήκατε στο σύζυγο ε??

 2. Αναγνωρίστε και λύστε τη διαφωνία σας με ομοφωνία και ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές. «Η πολιτική της κοινής συμφωνίας» είναι μία πολύ έξυπνη λύση όταν θέλετε να λύσετε μια διαμάχη.  Αυτή η πολιτική συμπεριλαμβάνει : Να γράψετε και οι δύο λύσεις για τη διαφωνία σας , να τις συζητήσετε με ΑΝΟΙΧΤΟ μυαλό (επιμένω ..ανοιχτό μυαλό), να πείτε τα υπέρ και τα κατά της κάθε μιας  και τέλος να πάρετε την απόφαση σας από ΚΟΙΝΟΥ ! Αυτό βοηθάει να μη μένει κανένας παραπονεμένος , να μη παίρνετε μια απόφαση με βαριά καρδιά και να μη του το χτυπάτε ή και το αντίθετο μετά από καιρό που δε σας βγήκε σε καλό η απόφαση!

 3. Αισθανθείτε ότι είσαστε μια ομάδα και όχι αντίπαλοι!

 4. Εκτιμήστε την προσπάθεια του άλλου και πείτε το καλό σας λόγο ή μάλλον τα καλά σας τα λόγια δε χρειάζεται να τα κρατάτε για τον εαυτό σας!!!

 5. Ακούστε τον άλλο ΕΝΕΡΓΑ ! Δώστε σημασία σε όλα αυτά που έχει να πει διότι μέσα σε αυτά μπορεί να βρίσκετε και η λύση που ζητάτε!!!

 6. Αγκαλιές και φιλιά !! Εμπλουτίστε τη καθημερινότητα με πολλές πολλές αγκαλιές και Φιλιά!!! Δώστε φιλάκι πριν φύγετε από το σπίτι, όταν μπαίνετε στο σπίτι , δώστε αγκαλιά πολλές φορές την ημέρα, με λίγα λόγια φέρτε πίσω τις αναμνήσεις από όταν ήσασταν μες τα μέλια ερωτευμένοι !! Είναι στο χέρι σας να κάνετε την καθημερινότητα σας καλύτερη!!!

 7. Δώστε το καλό παράδειγμα !!  Κάντε εσείς την αλλαγή πρώτες για να δώσετε το καλό παράδειγμα και στον αντρούλη σας! Αποφασίστε να μην είστε απότομες, σαρκαστικές , ανικανοποίητες, ξινές και με λίγα λόγια σκύλες! Φερθείτε με αγάπη και καλοσύνη και αυτό θα σας έρθει πίσω απλόχερα!!!!!

Μην κάνετε τη χάρη σε κανένα που σας χαλάει την καθημερινότητα σας !! Κάντε την οικογένεια σας ενωμένη σαν μια γροθιά και βελτιώστε τη ζωή σας !!!! Περιμένω τα σχόλια σας με αγωνία!! Μη διστάσετε γράψτε μου!!

     Πολλά φιλιά

     Εύη

Advertisements

One thought on “Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 1)

 1. Pingback: Πώς να κάνετε τη σχέση με τον σύντροφο σας ΤΕΛΕΙΑ !! (Μέρος 2) | evitaboheme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s