Προσελκύστε αυτά που θέλετε!!!!

 Η ευτυχία είναι επιλογή  (Μέρος 3)

3. Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις τότε δεν θα έχεις – είναι απλό!

Ε.. ναι λοιπόν …..Το ομολογώ έχω ένα κακό χούι πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας και είμαι πεπεισμένη ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να εστιάζουμε καθημερινά στην έλλειψη ! Η χώρα μας καταρρέει, ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά, ΔΕΝ υπάρχουν δουλειές , τα πράγματα είναι δύσκολα ….η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Όλα αρνητικά !

Και μεις??? Τι κάνουμε?? Θα διαδηλώσουμε λίγο  είτε στους δρόμους είτε από τον καναπέ μας, θα βρίσουμε τους πολιτικούς που τα φάγανε για να μη μακρηγορώ η κατάσταση με μια λέξη είναι ΜΙΖΕΡΙΑ !! Σε αυτήν εστιάζουμε και αυτήν έχουμε στα σπίτια μας!

Μα έχουμε δηλαδή την αυταπάτη ότι είναι πρόσφατο το φαινόμενο?? Κάθε φορά που ακούω ράδιο,  βλέπω τηλεόραση (σπάνιο πλέον διότι αντιστέκομαι στην πλύση εγκεφάλου) ή διαβάζω κάποιο άρθρο ακούω πάντα κάποιον να σχολιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι το τάδε τραγούδι ή το τάδε πράγμα που είχε πει κάποιος πριν χρόνια ή το τάδε συμβάν και σε κανένα δηλαδή δε γεννιέται η απορία να πει « Μα για ένα λεπτό βρε παιδιά μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς ??» ΟΛΑ είναι κύκλος!!

Βγάλτε από το μυαλό σας όλες τις ελλείψεις και απλά σκεφτείτε όλα αυτά που έχετε που είναι τόσα πολλά!!!! Αυτές οι σκέψεις μετά θα εξαπλωθούν και αντί για έλλειψη θα υπάρχει αφθονία, θα υπάρχουν ωραία και θετικά συναισθήματα! Μην την βλέπετε σαν αλλαγή σε προσωπικό επίπεδο στην πραγματικότητα αν αλλάξουμε όλοι μας ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος! Πιστέψτε με ζω σε ένα τόπο που πολλά πράγματα με εξοργίζουν και όποτε επιλέγω να να εξυπηρετηθώ σε μια δημόσια υπηρεσία ας πούμε πάντα γίνετε, πηγαίνω με τη διάθεση ότι θα κάνω τη δουλειά μου όσο και ξινός να είναι ο υπάλληλος εγώ διατηρώ το χαμόγελο μου και κατανοώ !! Αν πάω με εχθρική διάθεση συμβαίνει αυτό που πολύ απλά περίμενα , να μην εξυπηρετηθώ, να σπάσουν τα νευρά μου, να βρίσω το σύστημα και να εστιάσω για μια ακόμα φορά στην έλλειψη.  Σκεφτείτε πόσες σκέψεις γίνονται κάθε μέρα πάνω σε αυτόν τον τομέα μόνο!! Σκεφτείτε πόση αρνητικότητα εκπέμπουμε σα χώρα!!

Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος  ούτε ιστορικός ανήκω απλά στη μέση κατηγορία των ανθρώπων που θέλω δω αλλαγή για μένα και τα παιδιά μου και είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι μία χώρα μίζερη και αποκαρδιωμένη είναι πιο εύκολη να χειραγωγηθεί!! Για να γίνει όμως θετική αλλαγή πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς και να εστιάσουμε σε αυτά που ΕΧΟΥΜΕ!!!!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο να ευχαριστείτε που είσαστε υγιής και αρτιμελής, που έχετε δουλειά και σπίτι , φαγάκι στο τραπέζι σας και ρουχαλάκια! Να χαίρεστε τη κάθε στιγμή με τα παιδιά σας διότι ο καιρός περνάει και αυτά μεγαλώνουν και είναι ΜΙΑ φορά νεογέννητα και ΜΙΑ φορά μωράκια και ΜΙΑ φορά εφηβάκια και οι στιγμές αυτές δεν επιστρέφουν ΠΟΤΕ!!!

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη ΣΗΜΕΡΑ κιόλας:

–          Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο και μόνο που μπορείτε και σηκώνεστε από το κρεβάτι σας!!!

–          Στο τέλος της μέρας μαζί με τα παιδιά σας πείτε ΕΝΑ θετικό ο κάθε ένας για την μέρα του!!

–          Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα στη μέρα σας, τον πρωινό σας καφέ που πίνετε ενώ τα παιδιά είναι στο σχολείο , ο ήλιος που σας φτιάχνει τη διάθεση αλλά ακόμα και ήλιο να μην έχει την μυρωδιά από το χώμα όταν βρέχει (την λατρεύω αλήθεια)και άλλα τέτοια μικρά καθημερινά!!

–          Κάντε μία υπόσχεση με τις φίλες-φίλους σας ότι ΔΕ θα ξαναπαραπονεθείτε και  αν σας «ξεφύγει» κανά παραπονάκι πείτε και ένα θετικό από πάνω έτσι για να το μπαλώσετε!!

–          Αφιερώστε ΜΙΑ μέρα (όχι πολλές) στη θετική σας αυτή αλλαγή και εκείνη τη μέρα δείτε μόνο τα θετικά!!!

–          Δείτε το σαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ άλλης μορφής   ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΣ  !!  Εγώ Δημιουργώ την πραγματικότητα μου, την κάνω καλύτερη και αυτό εξαπλώνεται!!

«Οι άνθρωποι πάντα κατηγορούν τις συνθήκες ζωής τους γι αυτό που οι ίδιοι είναι ! Δε πιστεύω στις περιστάσεις και τις συνθήκες. Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν σ’αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί που προχωρούν, διαλέγουν τις συνθήκες και τις περιστάσεις που θέλουν και όταν δεν τις βρίσκουν τις δημιουργούν» – Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Για το πρώτο μέρος πατήστε ΕΔΩ και για το δεύτερο μέρος πατήστε ΕΔΩ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s